Sziasztok.) Egy nagyon egyszerű receptet írnék le, remélem izleni fog mindenkinek. Rakott krumpli. 2 kg burgonya, 2 szál házikolbász, zsír, 6 db. tojás, fél liter tejföl, és kb fél liter tej. A krumplit és a tojásokat megfőzzük, a kolbászt héjját lehúzzuk,felszeleteljük és zsírban megsütjük. A rakottkrumplit a szokásos módon lerakjuk, majd a tetejére ráöntünk annyi tejet, hogy éppen csak ellepje. Közben természetesen borsozzuk és sózzuk. Minden réteget bőven tejföllel locsolunk. 200 fokos sütőben kb, 1/2 órát sütjük. Isteni lesz, omlós és nagyon szaftos. Jó étvágyat.)) Puszi:Klári
Látom nem tüsténkedtek ebben a témában-)) Így gondoltam egy kis ínyencséget biggyesztek ide.
Mogyorós csirkemell
Hozzávalók (4 személyre): 4 kisebb csirkemell 10 dkg darált mogyoró (vagy dió)(sótlan mogyoró) 1,5 dl tejszín 2-3 gerezd fokhagyma olaj őrölt fehér bors só
A csirkemelleket csontozd ki, a bőrüket húzd le, s a húst vágd ujjnyi csíkokra. Hevíts kevés olajat, dobd rá a húst, s addig keverd-forgasd, amíg egyenletesen ki nem fehéredik. Ekkor sózd meg, s add hozzá az összetört fokhagymát és a darált mogyorót. Néhány percig (kevergetve) így pirítsd, majd vedd vissza a tüzet, keverd bele a tejszínt, borsozd meg, s lefedve párold, amíg a hús meg nem puhul.
Sziasztok.)
VálaszTörlésEgy nagyon egyszerű receptet írnék le, remélem izleni fog mindenkinek.
Rakott krumpli.
2 kg burgonya, 2 szál házikolbász, zsír, 6 db. tojás, fél liter tejföl, és kb fél liter tej.
A krumplit és a tojásokat megfőzzük, a kolbászt héjját lehúzzuk,felszeleteljük és zsírban megsütjük.
A rakottkrumplit a szokásos módon lerakjuk, majd a tetejére ráöntünk annyi tejet, hogy éppen csak ellepje. Közben természetesen borsozzuk és sózzuk. Minden réteget bőven tejföllel locsolunk. 200 fokos sütőben kb, 1/2 órát sütjük. Isteni lesz, omlós és nagyon szaftos.
Jó étvágyat.))
Puszi:Klári
Sziasztok
VálaszTörlésLátom nem tüsténkedtek ebben a témában-))
Így gondoltam egy kis ínyencséget biggyesztek ide.
Mogyorós csirkemell
Hozzávalók (4 személyre):
4 kisebb csirkemell
10 dkg darált mogyoró (vagy dió)(sótlan mogyoró)
1,5 dl tejszín
2-3 gerezd fokhagyma
olaj
őrölt fehér bors
só
A csirkemelleket csontozd ki, a bőrüket húzd le, s a húst vágd ujjnyi csíkokra. Hevíts kevés olajat, dobd rá a húst, s addig keverd-forgasd, amíg egyenletesen ki nem fehéredik. Ekkor sózd meg, s add hozzá az összetört fokhagymát és a darált mogyorót. Néhány percig (kevergetve) így pirítsd, majd vedd vissza a tüzet, keverd bele a tejszínt, borsozd meg, s lefedve párold, amíg a hús meg nem puhul.
a net-ről van, de kipróbáltam finom.
Jó étvágyat. Commandante